Критерії виокремлення ігрового абсурду та методологія його вивчення у лінгвопоетиці - Коляса, О. В.; Коляса, Е. В.; Kolyasa, О. V. (Одеса : Гельветика, 2015)
Стаття присвячена виявленню онтологічних ознак мовного абсурду загалом, та ігрового абсурду як його функціонального різновиду зокрема у сучасній лінгвопоетиці. Визначено критерії виокремлення ігрового абсурду, серед яких ірраціональність, відсутність сенсу, порушення мовної норми, протиріччя, інтенціональність. Окреслено методологічні засади мовного/ігрового абсурду в рамках різних лінгвістичних підходів: психолінгвістичного, лінгвокультурологічного, комуніка¬тивно-прагматичного, лінгвокогнітивного, когнітивно-прагматичного та лінгвопоетологічного.
Коляса О. В. Критерії виокремлення ігрового абсурду та методологія його вивчення у лінгвопоетиці / О. В. Коляса // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 5. – Т. 2 – С. 66-71.
Keywords: онтологічні ознаки; мовний/ігровий абсурд; порушення мовної норми; відсутність сенсу; протиріччя; інтенціональність; онтологические признаки; языковой/игровой абсурд; нарушение языковой нормы; отсутствие смысла; противоречие; интенциональность; ontological features; language/game absurd; violation of language norms; nonsense; contradiction; intentionality