Генезис становлення фігури адвоката як суб’єкта надання правової допомоги в адміністративному процесі - Брода, А. Ю.; Брода, А. Ю.; Brodа, A. Yu. (Одеса : Гельветика, 2018)
У науковій статті автором розкрито генезис становлення фігури адвоката як суб’єкта надання правової допомоги в адміністративному процесі. Визначено передумови становлення інституту адво-катури. Виділено етапи становлення адвоката в адміністративному процесі: дореволюційний період; реформаторський період; сучасний період. Виокремлено особливості кожного періоду. Акцентовано увагу на законодавчому регулюванні статусу адвоката з 1884 року по сьогоднішній час.

В научной статье автором раскрыто генезис становления фигуры адвоката как субъекта предоставления правовой помощи в административном процессе. Определены предпосылки становления института адвокатуры. Выделены этапы становления адвоката в административном процессе: доре-волюционный период; реформаторский период; современный период. Выделены особенности каждого периода. Акцентировано внимание на законодательном регулировании статуса адвоката с 1884 года по сегодняшнее время.

In this scientific article the author discovers the genesis of the formation of a lawyer's figure as a subject of legal aid in the administrative process. The preconditions of formation of the Institute of Advo-cacy are determined. The stages of formation of a lawyer in the administrative process are distinguished: pre-revolutionary period; the reform period; modern period. The features of each period are singled out. Attention is paid to the legal regulation of the status of a lawyer from 1884 to the present time.
Брода А. Ю. Генезис становлення фігури адвоката як суб'єкта надання правової допомоги в адміністративному процесі / А. Ю. Брода // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 80 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2018. – С. 9-14.
Keywords: адвокат; правова допомога; захисник; періодизація; представник; адвокат; правовая помощь; защитник; периодизация; представитель; lawyer; legal aid; defender; periodization; representative; LAW/JURISPRUDENCE; Procedural law; Administrative procedure; Jurisprudence