Правовий статус незаконних комбатантів - Ольшанецька, С. В.; Ольшанецкая, С. В.; Olshanetska, S. W. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Досліджено особливості правового статусу осіб, які беруть участь у збройному конфлікті, не маючи на це права. Охарактеризовано основні категорії учасників збройних конфліктів, такі як комбатанти, некомбатанти, цивільне населення, проаналізовано їх правовий статус. Визначено, що в залежності від конкретної ситуації незаконному комбатанту повинен бути наданий статус або комбатанта, або цивільної особи.
Ольшанецька С. В. Правовий статус незаконних комбатантів / С. В. Ольшанецька // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 68. - С. 173-178.
Keywords: незаконний комбатант; учасники збройних конфліктів; комбатанти; некомбатанти; цивільне населення; збройний конфлікт; незаконный комбатант; участники вооруженных конфликтов; комбатанты; некомбатанты; гражданское население; вооруженный конфликт; unlawful (illegal) combatant; members of armed conflict; combatants; not combatants; civilians; armed conflict