Ноосферогенезис буття й онтологічна структура ноосферної реальності як культуросфери і креатосфери ноосферного світорозуміння - Капіца, В. Ф.; Капица, В. Ф.; Kapitsa, V. F. (My University, 2016)
У статті на основі інноваційних розробкок креативно-синергетичних засад системно подано ноосферогенезис буття в його онтологічно-ноосферній структурі «багатоприродності» й космосферній вимірності. Представлено первинний ноосферогенезис на природному креативно-синергетичному підґрунті та репрезентовано культуросферу нообуття як наукової реальності з розвитку ноосферного світорозуміння, котре безпосередньо творить креатосферу «розумної природи» і є ноосферним каналом зв’язку з космоноосферою.

В статье на инновационных креативно-синэргетических основах системно представвленный ноосферогенезис бытия в его онтологическо-ноосферной структуре «многоприродности» и космоcферном измерении. Показан первичный ноосферогенезис на природной креативно-синергетической основе и репрезентована культуросфера нообытия как научная реальность из развития ноосферного миропонимания, которое непосредственно создает креатосферу «разумной природы» и является ноосферным каналом связи с космосферой.

Article on innovative creative-sinjergeticheskih basics of systemically submitted being noosferogenezis in its ontological structure-noosphere “manynatural” and kosmosfernom dimension. Shows primary noosferogenesis on a natural creative-synergetic basis and presentation kulturosfera noo-being as a scientific reality of the noosphere development outlook, which directly creates kreatosferu “rational nature” is the noosphere channel saint with cosmosphere.
Капіца В. Ф. Ноосферогенезис буття й онтологічна структура ноосферної реальності як культуросфери і креатосфери ноосферного світорозуміння / В. Ф. Капіца // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2016. - Вип. 14. - С. 52-57.
Keywords: ноосфера; креативна синергетика; культуросфера і креатосфера буття; ноосферна реальність; ноосферогенезис; онтологічна структура ноореальності; ноосферний вимір буття; космоноосфера; ноосферне світорозуміння й ноомислення; ноосферне пізнання; ноосфера; креативная синергетика; культуросфера и креатосфера бытия; ноосферная реальность; ноосферогенезис; онтологическая структура ноореальности; нософерное измерение бытия; космоноосфера; ноосферное миропонимание и ноомышление; ноосферное познание; noosphere; creative synergy; kulturosfera and kreatosfera being; noospheric reality; noosferogenezis; noorealnosti ontological structure; noospheric reality noosferogenezis; kosmonoosfera; noospheric outlook and noothinking; noospheric knowledge