Методи дослідження антропології права (до проблеми застосування методології соціологічної науки) - Завальнюк, Володимир Васильович; Завальнюк, Владимир Васильевич; Zavalniuk, V. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
Розглянуто можливості застосування юристом-антропологом методів пізнання, що використовуються сьогодні в соціальних і поведінкових науках, у тому числі соціології (метод включеного спостереження, біографічний метод, монографічний метод опису одиничного випадку, метод спостереження тощо), з метою виявлення визначальних цінностей, смислів і значень.
Завальнюк В. В. Методи дослідження антропології права (до проблеми застосування методології соціологічної науки) / В. В. Завальнюк // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 143-146.
Keywords: антропологія права; методологія антропологічних досліджень; соціологічні методи дослідження; антропология права; методология антропологических исследований; социологические методы исследования; anthropology of law; methodology of anthropological research; sociological research methods