Інститут лідерства як механізм впливу в політико-владних відносинах - Карпець, Юлія Володимирівна (My University, 2013)
Стаття присвячена одній із актуальних проблем у сучасному політичному житті, а саме – дослідженню функціонування інституту лідерства як механізму політичного впливу. З’ясовано сутність понять «лідерство» та «лідер», означені форми та вектори впливу інституту політичного лідерства в сучасному українському політикумі.

Статья посвящена одной из актуальных проблем в современной политической жизни – исследованию функционирования института лидерства как механизма политического влияния. Определена сущность понятий «лидерство» и «лидер», выявлены формы и векторы влияния института политического лидерства в современном украинском политикуме.

The article deals with one of the urgent problems in contemporary political life – study of leadership as determinants of political influence. The essence of the concepts of «leadership» and «leader» are defined forms and vectors influence political leadership institute in contemporary Ukrainian politics.
Keywords: інститут лідерства; політичне лідерство; лідер; институт лидерства; политическое лидерство; лидер; leadership Institute; political leadership; leader