Юридична природа особистих немайнових трудових прав - Лагутіна Ірина Вікторівна; Лагутина Ирина Викторовна; Lagutina Irina V. (My University, 2012)
У статті обґрунтовується, що однією з основних тенденцій розвитку трудових прав і сучасного трудового законодавства стало зміщення ціннісних пріоритетів у змісті трудових прав в сферу забезпечення всебічного розвитку особистості. Підкреслюється доцільність для визначення правової природи особистих прав людини застосування природно-правового і позитивістського підходів.

В статье обосновывается, что одной из основных тенденций развития трудовых прав и современного трудового законодательства стало смещение ценностных приоритетов в содержании трудовых прав в сферу всестороннего развития личности. Подчеркивается целесообразность для определения правовой природы личных прав человека применение естественно-правового и позитивистского подходов.

The article substantiates that one of the major trends in labour rights and the modern labour legislation has been offset value priorities in the content of labour rights in the sphere of all-round development of personality. The article stresses the desirability to determine the legal nature of individual human rights and legal use of natural and positivist approaches.
Лагутіна І. В. Юридична природа особистих немайнових трудових прав / І. В. Лагутіна // Публічне право : наук.-практ. юрид. журнал. – 2012. – № 1. – С. 197-202.
Keywords: права людини; природно-правової ідеї; якість трудового життя; особисті немайнові трудові права; права человека; естественно-правовые идеи; качество трудовой жизни; личные неимущественные трудовые права; human rights; natural law ideas; quality of work life; personal non-property labour rights