Наукове та законодавче забезпечення реалізації концепції кримінальних проступків - Ківалов, С. В.; Кивалов, С. В.; Kivalov, S. V.; Туляков, В. О.; Туляков, В. А.; Tulyakov, V. A.; Мирошниченко, Н. А.; Мирошниченко, Н. А.; Miroshnichenko, N. A.; Балобанова, Д О.; Балобанова, Д О.; Balobanovа, D. O.; et al. (My University, 2014)
Монографія підготовлена колективом авторів у результаті виконання науково-дослідницьких робіт за фундаментальною науковою темою «Наукове та законодавче забезпечення реалізації концепції кримінальних проступків у кримінальному праві України» за замовленням МОН України. Визначено наукові основи та законодавчі прийоми, що сприятимуть реалізації концепції кримінальних проступків як виду кримінального правопорушення, модель кримінальних проступків (правову природу, властивості, види та міру кримінальних стягнень, що мають застосовуватись за їх вчинення) в правовій доктрині та законодавстві України. Запропоновано формальне вираження моделі кримінального проступку — витяг із Загальної частини проекту Кримінального кодексу України. Призначена для наукових працівників, які займаються розробками концепцій диференціації кримінального діяння на злочини та кримінальні проступки та проблемами вдосконалення кримінального законодавства в напрямку запровадження інституту кримінальних проступків. Може бути корисною також для практикуючих правознавців, студентів, аспірантів і викладачів юридичних ВНЗ та кожному, хто цікавиться проблемами та перспективами розвитку вітчизняного кримінального законодавства.
монографія
Наукове та законодавче забезпечення реалізації концепції кримінальних проступків : монографія / С. В. Ківалов, В. О. Туляков, Н. А. Мирошниченко [та ін.] ; за заг. ред. С. В. Ківалова, В. О. Тулякова ; НУ ОЮА. — Одеса : Юрид. л-ра, 2014. — 176 с.
Keywords: доктрина кримінального права; кримінальні проступки; стягнення; правові наслідки; кримінальне право; доктрина уголовного права; уголовные проступки; взыскания; правовые последствия; уголовное право; doctrine of criminal law; criminal misconduct; exaction; legal consequences; Criminal Law