Поняття і структура криміналістичної характеристики злочинів, пов’язаних із посяганням на відомості, що становлять комерційну або банківську таємницю - Полуніна, Л. В.; Полунина, Л. В.; Polunina, L. V. (Одеса : Гельветика, 2019)
У статті досліджені питання криміналістичної характеристики незаконного збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять комерційну таємницю, а також розголошення комерційної таємниці. Виділені та охарактеризовані типові елементи криміналістичної характеристики вказаного злочину.

Понятие и структура криминалистической характеристики преступлений, связанных с посягательством на сведения, что представляют коммерческую или банковскую тайну. В статье исследованы вопросы криминалистической характеристики незаконного сбора с целью использования или использование сведений, составляющих коммерческую тайну, а также разглашение коммерческой тайны. Выделены и охарактеризованы типичные элементы криминалистической характеристики данного преступления.

The notion and structure of forensic characteristics of crimes related to encroachment on information constituting commercial or banking secrets. The article deals with the issues of forensic characterization of illegal gathering in order to use or use commercially sensitive information as well as disclosure of commercial secrets. The typical elements of forensic characteristics of the specified crime are distinguished and characterized.
Полуніна Л. В. Поняття і структура криміналістичної характеристики злочинів, пов’язаних із посяганням на відомості, що становлять комерційну або банківську таємницю / Л. В. Полуніна // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 82 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2019. – С. 157-163.
Keywords: криміналістична характеристика; способи злочину; обстановка злочину; комерційна таємниця; банківська таємниця; криминалистическая характеристика; способы преступления; обстановка преступления; коммерческая тайна; банковская тайна; forensic characteristic; methods of crime; crime situation; commercial secret; bank secrec