Contemporary Developments in the Ukrainian Legislation on NGOs - Mishyna, N. V.; Mishyna, Natalia V.; Мішина, Наталя Вікторівна; Мишина, Наталя Викторовна; Мішина, Н. В.; Мишина, Н. В. (Одеса : Гельветика, 2018)
Стаття присвячена перспективам удосконалення Закону України «Про громадянські об’єднання» (2012 р.). По-перше, пропонується удосконалення деяких статей цього Закону у відповідності до принципів європейського конституціоналізму, по-друге - автор наголошує на необхідності змінити деякі статті цього Закону з використанням прецедентів Європейського суду з прав людини.

Современное развитие украинского законодательства об общественных организациях. Статья посвящена перспективам усовершенствования Закона Украины «О гражданских объединениях» (2012). Во-первых, предложено усовершенствование некоторых статей этого Закона в соответствии с принципами европейского конституционализма, во-вторых - автор настаивает на изменении некоторых статей этого Закона с использованием прецедентов Европейского суда по правам человека.
Mishyna N. V. Contemporary Developments in the Ukrainian Legislation on NGOs / N. V. Mishyna // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 21 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2018. – C. 71-77.
Keywords: громадянське суспільство; недержавні організації; громадські організації; конституціоналізм; гражданское общество; неправительственные организации; общественные организации; Конституция; Конституція; civil society; non-governmental organizations; civic associations; constitution; constitutionalism