Аналіз програмного забезпечення для управління паролями у веббраузерах : кваліфікаційна (бакалаврська) робота - Бевза, В’ячеслав Ігорович (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Аналіз програмного забезпечення для управління паролями у веббраузерах» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 125 Кібербезпека, освітньою програмою: Кібербезпека, містить 17 рисунків, 2 додатки, 26 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 49 сторінках загального тексту і 41 сторінці основного тексту. Метою роботи є розробка кейлоггеру на Python для моніторингу клавіатурних натискань. Розроблено методи аналізу та моніторингу клавіатурних натискань для підвищення безпеки управління паролями у веббраузерах. Програмно реалізовано модулі кейлоггера для збору даних про натискання клавіш та серверної частини для обробки інформації. На основі розробленої системи проведено експериментальні дослідження для виявлення клавіатурних шпигунів і аналізу їх впливу на функціонування популярних менеджерів паролів. Результати роботи можуть бути використані при створенні ефективних механізмів виявлення та нейтралізації клавіатурних шпигунів для захисту інформаційних систем. Можливими напрямками подальших досліджень є вдосконалення функціональних можливостей систем моніторингу клавіатурних натискань для аналізу поведінкових аномалій. Qualification work on the topic «Analysis of password management software in web browsers» for the first (bachelor's) level of higher education in the specialty 125 Cybersecurity, educational program: Cybersecurity, contains 17 figures, 2 appendices, 26 references in the list of references. The work is executed on 49 pages of general text and 41 pages of the main text. The work aims to develop a Python keylogger for monitoring keyboard keystrokes. Methods for analyzing and monitoring keystrokes have been developed to improve password management security in web browsers. The keylogger modules for collecting data on keystrokes and the server part for processing information have been implemented. Based on the developed system, experimental studies have been conducted to detect keyloggers and analyze their impact on the functioning of popular password managers. The work results can be used to create effective mechanisms for detecting and neutralizing keyloggers to protect information systems. Possible areas for further research include improving the functionality of keystroke monitoring systems to analyze behavioral anomalies.
Бевза В. І. Аналіз програмного забезпечення для управління паролями у веббраузерах : кваліфікаційна (бакалаврська) робота / В. І. Бевза. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 49 с.
Keywords: КІБЕРБЕЗПЕКА; АНАЛІЗ; УПРАВЛІННЯ ПАРОЛІВ; ШКІДЛИВЕ ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ; KЕЙЛОГГЕР; ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ; CYBERSECURITY; ANALYSIS; PASSWORD MANAGEMENT; MALWARE; KEYLOGGER; INFORMATION TECHNOLOGY