Організаційно-правові чинники та регламентація розвитку суднобудування України - Хачатуров, Е. Б.; Хачатуров, Э. Б.; Khachaturov, E. B. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті аналізуються стан існуючих суспільно-економічних чинників у суднобудівній галузі України та напрями організаційно-правової діяльності державних органів влади для майбутнього розвитку стартового виробництва морської індустрії – суднобудування. Запропоновано більше уваги приділяти внутрішньому ринку перевезень та будівництва суден, залучаючись державною підтримкою.
Хачатуров Е. Б. Організаційно-правові чинники та регламентація розвитку суднобудування України / Е. Б. Хачатуров // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 126-132.
Keywords: суднобудівна промисловість; регламентація діяльності; правовідносини суб’єктів; правові умови; державна підтримка; митні платежі; вільні економічні зони; судостроительная промышленность; регламентация деятельности; правоотношения субъектов; правовые условия; государственная поддержка; таможенные платежи; свободные экономические зоны; shipbuilding industry; regulation of the activity; law regards; law conditions; state support; customs fees; free economic zones