Проблема реформування ООН: аксіологія функціонального підходу - Мелінішин, Вадим Богданович; Мелинишин, Вадим Богданович; Melinishyn, Vadym B. (My University, 2009)
У статті розглядаються аксіологічні аспекти функціонального підходу до реформування Організації Об'єднаних Націй як найбільшої і єдиної універсальної міждержавної організації світового співтовариства держав. Показані і проаналізовано причини «проблеми неефективності ООН», розглянуті організаційні та організаційно-правові аспекти реформування організації.

В статье рассматриваются аксиологические аспекты функционального подхода к реформированию Организации Объединенных Наций как крупнейшей и единственной универсальной межгосударственной организации мирового сообщества государств. Показаны и проанализированы причины «проблемы неэффективности ООН», рассмотрены организационные и организационно-правовые аспекты реформирования организации.

In the article the aksiological aspects of the functional going are examined near reformation of United Nations as largest and unique universal intergovernmental organization of world association of the states. Rotined and analysed reasons of «problem of uneffectiveness of UNO», the organizational and organizational-laws aspects of reformation of organization are considered.
Мелінішин В. Б. Проблема реформування ООН: аксіологія функціонального підходу / В. Б. Мелінішин // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С.639-647.
Keywords: ООН; реформування ООН; "новий світовий порядок"; реформирование ООН; "новый мировой порядок"; UN; "new world order"; UN reform