Національна міфотворчість у повсякденному житті українців - Макаренко, Є. В. (Одеса, 2017)
В статті досліджено розвиток сучасного суспільства крізь призму соціальної міфотворчості. Проаналізовано головні механізми маніпуляції, які використовуються сучасною соціальною міфологією. Виявлено особливості функціонування засобів масової комунікації як засобів розсповсюдження соціального міфу в сучасних умовах.
Макаренко Є. В. Національна міфотворчість у повсякденному житті українців / Є. В. Макаренко // VІІ Національний конвент: матеріали VІІ Національного конвенту Міжнародної асоціації студентів політичної науки (м. Одеса, 21-22 квітня 2017 р.). / за загальною редакцією Телешуна Я. С. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2017. – С. 29-32.
Keywords: міфотворчість; політичний міф; соціальний міф; пропаганда; маніпуляція; масова свідомість; масмедіа; сучасність