Оцінка інноваційного потенціалу логістики агропродукції в системі управління ризиками ланцюгів постачання - Кірович, Андрій Федорович; Кірович, А. Ф. (Одеса : Фенікс, 2026)
Актуальність дослідження зумовлена ключовою роллю України на світовому ринку агропродукції та критичною залежністю глобальної продовольчої безпеки від стійкості її логістичних ланцюгів. Військова агресія, руйнування інфраструктури, блокування та обмеження роботи морських портів спричинили різке зростання логістичних ризиків під час експорту зерна й олійних культур, що підтверджується численними міжнародними звітами й аналітичними дослідженнями. Аграрний сектор у світі демонструє значні втрати від катастроф і шоків, що посилює вимоги до розвитку ефективних систем управління ризиками в аграрно‑логістичних ланцюгах. В цих умовах інноваційний потенціал логістичних компаній, які працюють з агропродукцією, стає визначальним чинником підвищення їхньої стійкості, здатності швидко адаптувати маршрути постачання, зменшувати втрати та витрати.
Кірович А. Ф. Оцінка інноваційного потенціалу логістики агропродукції в системі управління ризиками ланцюгів постачання. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 471-474 . URL: https://doi.org/10.32837/11300.33263
Keywords: логістика; логістика агропродукції; інноваційний потенціал; ризики; управління; ланцюги постачання; logistics; logistics of agricultural products; innovative potential; risks; management; supply chains