Історія розвитку конституційної юрисдикції як фактору оптимізації механізмів влади в демократичній державі - Бичков, І. Г.; Бычков, И. Г.; Bichkov, I. G. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016)
Стаття присвячена висвітленню історичних закономірностей розвитку конституційної юрисдикції як фактору оптимізації механізмів влади в процесі становлення феномену демократичної держави, інституційних механізмів зв'язку права та демократії.

История развития конституционной юрисдикции как фактора оптимизации механизмов власти в демократическом государстве. Статья посвящена освещению исторических закономерностей развития конституционной юрисдикции как фактора оптимизации механизмов власти в процессе становления феномена демократического государства, институциональных механизмов связи права и демократии.

The history of the development of constitutional jurisdiction as the factor of optimization of mechanisms of power in a democratic state. The article is devoted to the coverage of historical patterns of development of constitutional jurisdiction as the factor of optimization of mechanisms of power in the process of becoming a phenomenon of a democratic state, institutional mechanisms for communication law and democracy.
Бичков І. Г. Історія розвитку конституційної юрисдикції як фактору оптимізації механізмів влади в демократичній державі / І. Г. Бичков // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016. – Вип. 77. – С. 22-30.
Keywords: конституційна юрисдикція; демократична держава; монархія; республіка; право; конституционная юрисдикция; демократическое государство; монархия; республика; право; constitutional jurisdiction; democratic state; monarchy; republic; law