Юридична природа процедури визнання та виконання рішень іноземних судів та арбітражів - Мінченко, Дар'я Анатоліївна; Мінченко, Д. А.; Minchenko, Daria A. (My University, 2016)
The article aims to analyse the legal nature of the procedure of recognition and enforcement of foreign courts judgments and arbitration awards in their correlation and intercommunication. The problem of spatial limits for legal force of judgement as one of manifestations of state sovereignty of every independent country was considered. The article also analyses differences between a judgment of national court and arbitral award depending on the closeness of connection with a law and order of a state where a court is situated.

Метою статті є аналіз правової природи процедури визнання та виконання рішень іноземних судів та арбітражних рішень у їх співвідношенні та взаємозв’язку. Розглянуто проблему просторових меж законної сили судового рішення як одного із проявів державного суверенітету кожної незалежної країни. У статті також аналізуються відмінності між рішенням національного суду та арбітражним рішенням залежно від тісноти зв’язку з правопорядком держави, де знаходиться суд.
Мінченко Д. А. Юридична природа процедури визнання та виконання рішень іноземних судів та арбітражів / Д. Мінченко // Evropský politický a právní diskurz. - 2016. - Sv. 3, Vyd. 4. - С. 191-195. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/26145
Keywords: judgment; foreign court; arbitration; international arbitration; enforcement of judgment; судження; іноземний суд; арбітраж; міжнародний арбітраж; виконання судового рішення; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE