Інституціоналізація парламентської опозиції як складова підвищення ефективності урядування - Пеньковська, Надія Костянтинівна; Пеньковская, Надежда Константиновна; Penkovsky, Nadezhda K. (Одеса : Фенікс, 2014)
У статті досліджується процес інституціоналізації парламентської опозиції як складової підвищення ефективності урядування. Визначено основні теоретичні підходи до процесу інституціоналізації парламентської опозиції та її функціонального призначення в умовах демократичного політичного режиму. Відзначено, що підвищення ефективності урядування залежить від взаємодії у трикутнику «влада – опозиція – суспільство».

The article examines the institutionalization of parliamentary opposition as a component improving the efficiency of government. The main theoretical approaches to the process of institutionalization of parliamentary opposition and its functional purpose in a democratic political regime. It is noted that increasing the efficiency of government depends on the interaction of the triangle «government – opposition – society».

В статье исследуется процесс институционализации парламентской оппозиции как составляющей повышения эффективности управления. Определены основные теоретические подходы к процессу институционализации парламентской оппозиции и ее функционального назначения в условиях демократического политического режима. Отмечено, что повышение эффективности управления зависит от взаимодействия в треугольнике «власть – оппозиция – общество».
Пеньковська Н. К. Інституціоналізація парламентської опозиції як складова підвищення ефективності урядування / Н. К. Пеньковська // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукраїнський центр гендерних проблем. – Одеса : Фенікс, 2014. – Вип. 53. – С. 259-266.
Keywords: процес інституціоналізації; парламентська опозиція; урядування; інституціоналізація парламентської опозиції; політична опозиція; влада; суспільство; опозиційна діяльність; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; процесс институционализации; парламентская оппозиция; управление; институционализация парламентской оппозиции; политическая оппозиция; власть; общество; оппозиционная деятельность; the process of institutionalization; parliamentary opposition; management; the institutionalization of the parliamentary opposition; political opposition; power; society; opposition activity