Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень. Том 1. - (:unkn) unknown (Одеса : Юридика, 2023)
Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень». У першому томі збірника містяться наукові напрацювання вчених, практиків, військовослужбовців у теоретичній та емпіричній площині в умовах повномасштабного військового вторгнення у сферах філософських основ, загальної теорії та історичних досліджень держави і права, актуальних проблем світових соціально-політичних процесів, соціології та психології. Висвітлено питання загроз національній безпеці в їхньому конституційному вимірі, у рамках міжнародного та європейського права, трудового права та права соціального забезпечення, земельного, аграрного та екологічного права, пов’язані з функціонуванням економіки та підприємництва в умовах європейського вибору України. Розглянуто проблеми інформатизації та цифровізації суспільства, захисту інформації та кібербезпеки в умовах військового вторгнення, питання методики викладання іноземних мов, теорії та практики перекладу, проблеми лінгвістики та журналістики. Збірник розраховано на наукових та науково-педагогічних працівників, здобувачів вищої освіти, практичних працівників у сферах юридичної, економічної, соціологічної, політологічної, психологічної, філологічної наук, журналістики та кібербезпеки тощо.

Materials of the International scientific and practical conference "European guidelines for the development of Ukraine in the conditions of war and global challenges of the 21st century: synergy of scientific, educational and technological solutions". The first volume of the collection contains the scientific works of scientists, practitioners, and military personnel in the theoretical and empirical plane in the conditions of full-scale military incursion into the spheres of philosophical foundations, general theory and historical studies of the state and law, current problems of world socio-political processes, sociology and psychology. The issue of threats to the national is covered security in their constitutional dimension, within the framework of international and European law, labor law and social security law, land, agrarian and environmental law related to the functioning of the economy and entrepreneurship in the conditions of the European choice of Ukraine. Problems have been considered informatization and digitization of society, information protection and cyber security in the conditions of a military invasion, the question of the methodology of teaching foreign languages languages, theory and practice of translation, problems of linguistics and journalism. The collection is intended for scientific and scientific-pedagogical workers, students of higher education, practical workers in the fields of legal, economic, sociological, political, psychological, philological sciences, journalism and cyber security, etc.
Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матер. Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 трав. 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Юридика, 2023. – Т. 1. – 790 с. Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.25889
Keywords: філософські основи права та держави; загальна теорія права та держави; актуальні проблеми світових соціально-політичних процесів; соціологічний аналіз проблем сучасного суспільства; соціально-психологічний стан особистості та соціуму в кризових ситуаціях; національна безпека України в умовах війни; проблеми міжнародного та європейського права; економіка та підприємництво; трудове право та право соціального забезпечення; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Research Subject Categories::TECHNOLOGY; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; philosophical foundations of law and the state; general theory of law and the state; current problems of world socio-political processes; sociological analysis of the problems of modern society; socio-psychological state of the individual and society in crisis situations; national security of Ukraine in conditions of war; problems of international and European law; economy and entrepreneurship; labor law and social security law