Захист прав засобами наднаціональної юрисдикції - Вишняков, Олександр Костянтинович; Вишняков, Александр Константинович; Vyshniakov, Oleksandr K. (Одеса : Фенікс, 2012)
Доповідь присвячено застосуванню наднаціональної прецедентної практики Європейського суду з прав людини в правовій практиці України та новим можливостям для вітчизняної прецедентної практики, що їх створено в результаті реформи судочинства в Україні.

Доклад посвящен применению наднациональной прецедентной практики Европейского суда по правам человека в правовой практике Украины и новым возможностям для отечественной прецедентной практики, созданным в результате реформы судопроизводства в Украине.

The paper is devoted to implementation of European Court of Human Rights supranational caselaw in Ukrainian legal practice and to new opportunities for Ukrainian domestic caselaw made in the results of judicial reform.
Вишняков О. К. Захист прав засобами наднаціональної юрисдикції / О. К. Вишняков // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 272-278.
Keywords: Європейський суд з прав людини; Верховний Суд України; судова практика; прецедентне право; засоби захисту прав; Европейский суд по правам человека; Верховный Суд Украины; судебная практика; прецедентное право; способы защиты прав; European Court of Human Rights; Supreme Court of Ukraine; judicial practice; case-law; remedies