Значення судової практики в обмеженні суддівського розсуду в кримінальному праві - Макаренко, А. С.; Makarenko, A. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
Статтю присвячено дослідженню проблеми судової практики як засобу обмеження суддівського розсуду в кримінальному праві. З’ясовується місце судової практики в системі джерел кримінального права, наводяться причини необхідності її існування. Встановлюються прояви судової практики в Україні та розглядаються тенденції щодо її визнання й утвердження в європейських країнах.

Значение судебной практики в ограничении судейского усмотрения в уголовном праве. Статья посвящена исследованию проблемы судебной практики как средства ограничения судейского усмотрения в уголовном праве. Выясняется место судебной практики в системе источников уголовного права, приводятся причины необходимости ее существования. Устанавливаются проявления судебной практики в Украине и рассматриваются тенденции ее признания и утверждения в европейских странах.

The value of judicial practice in limiting judicial discretion in criminal law. The article investigates the problem of judicial practice as a method of limiting judicial discretion in criminal law. It turns out the place of the judicial practice in the system of sources of criminal law, the reasons for the necessity of its existence. The author determines the models the judicial practice in Ukraine is developed in and also the tendencies of its recognition and approval in Europe.
Макаренко А. С. Значення судової практики в обмеженні суддівського розсуду в кримінальному праві / А. С. Макаренко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 169-175.
Keywords: судова практика; тлумачення кримінально-правової норми; суддівський розсуд; джерела кримінального права; судебная практика; толкование уголовно-правовой нормы; судейское усмотрение; источники уголовного права; judicial practice; interpretation of the criminal law; judicial discretion; sources of criminal law