Роль практики Європейського суду з прав людини у розвитку права на захист від катувань або нелюдського чи такого, що принижує гідність, поводження або покарання - Андрейченко, Світлана Сергіївна; Андрейченко, Светлана Сергеевна; Andreichenko, Svitlana S. (Одеса : Фенікс, 2012)
У статті досліджуються умови та практика застосування Європейським судом з прав людини статті 3 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Автором розглядається вплив зазначеної практики на розвиток права на захист від катувань або нелюдського чи такого, що принижує гідність, поводження або покарання.

В статье исследуются условия и практика применения Европейским судом по правам человека статьи 3 Конвенции о защите прав человека и основных свобод. Автором рассматривается влияние указанной практики на развитие права на защиту от пыток и бесчеловечного или унижающего досто инство обращения или наказания.

In the article investigates the conditions and practice of the European Court of Human Rights in the Application of Article 3 of the Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms. The author examines the influence of this practice on the development of the right to protection from torture or inhuman or degrading treatment or punishment.
Андрейченко C. С. Роль практики Європейського суду з прав людини у розвитку права на захист від катувань або нелюдського чи такого, що принижує гідність, поводження або покарання / С. С. Андрейченко // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 378-385.
Keywords: Європейський суд з прав людини; катування; нелюдське або таке, що принижує гідність, поводження; покарання; право на фізичну недоторканість; Европейский суд по правам человека; пытки; нечело веческое или унижающее достоинство обращение; наказание; право на физическую неприкосновенность; European Court of Human Rights; tortures; inhuman or humiliating dignity behaviour or punishment; the right to physical integrity