Правова охорона комп’ютерних програм і баз даних у Європейському Союзі - Форманюк, В. В.; Форманюк, В. В.; Formanyuk, V. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
Стаття присвячена питанням розробки концепції вдосконалення правового механізму охорони комп’ютерної програми як специфічного комплексного об’єкта права інтелектуальної власності з урахуванням впливу на розвиток цього механізму нових технологічних умов її створення та використання. Значимість статті полягає в тому, що деякі зроблені в роботі висновки можуть бути враховані під час подальшої розробки теоретичних положень щодо правової охорони комп’ютерних програм і баз даних у Європейському Союзі.

Правовая охрана компьютерных программ и баз данных в Европейском Союзе. Статья посвящена вопросам разработки концепции совершенствования правового механизма охраны компьютерной программы как специфического комплексного объекта права интеллектуальной собственности с учетом влияния на развитие этого механизма новых технологических условий её создания и использования. Значимость статьи заключается в том, что некоторые сделанные в работе выводы могут быть учтены при дальнейшей разработке теоретических положений относительно правовой охраны компьютерных программ и баз данных в Европейском Союзе.

The legal protection of computer programs and databases in the European Union. Article is devoted to developing the concept of improving the legal mechanism of protection of computer programs as a specific complex intellectual property rights for the effect on the development of the mechanism of new technological conditions of its creation and use. The significance of the article is that some made in the conclusions can be taken into account in the further development of theoretical positions on the legal protection of computer programs and databases in the European Union.
Форманюк В. В. Правова охорона комп’ютерних програм і баз даних у Європейському Союзі / В. В. Форманюк // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 267-275.
Keywords: комп’ютерні програми; Директива про правову охорону комп’ютерних програм; імплементація; інформація; законодавство; програми для ЕОМ; авторство; оригінальність; інтелектуальна власність; конвенція; компьютерные программы; Директива о правовой охране компьютерных программ; имплементация; информация; законодательство; программы для ЭВМ; авторство; оригинальность; интеллектуальная собственность; конвенция; Computer Programs; Directive on the legal protection of computer programs; implementation; information; law; computer programs; authorship; originality; intellectual property; convention