Концептуальні основи захисту інформаційного суверенітету України - Задерейко, Олександр Владиславович; Задерейко, Александр Владиславович; Zadereyko, Olexandr V.; Троянський, Олександр Вячеславович; Троянский, Александр Вячеславович; Troyanskiy, Alexandr V.; Чанишев, Рашид Ібрагимович; Чанишев, Рашид Ибрагимович; Chanyshev, Rashid I. (Одеса : Фенікс, 2018)
У монографії розглянуті питання захисту інформаційного суверенітету України в умовах реалізації її стратегічного курсу на інтеграцію у світовий інформаційний простір. Проаналізовано сучасні тенденції зламу традиційного та інформаційного суверенітетів держави, які становлять приховану загрозу втрати державного суверенітету, а також правові аспекти захисту інформаційного суверенітету України з позицій діючого законодавства. Розглянуто сучасні умови та існуючі технології інформаційного впливу на громадян держави, які цілеспрямовано впроваджуються у суспільство з метою зламу інформаційного суверенітету держави. Запропоновано структуру захисту інформаційного та цифрового суверенітетів держави, впровадження якої забезпечить захист державного суверенітету України. Монографія рекомендована для використання у вищих навчальних закладах, які готують фахівців за спеціальностями 125 - "Кібербезпека", 122 - "Комп'ютерні науки", 172 - "Телекомунікації та радіотехніка" (спеціалізація "Безпека інформаційних і комунікаційних систем"), а також фахівцям, які пов'язані зі створенням, експлуатацією та захистом інформаційних систем.
монографія
Задерейко О. В. Концептуальні основи захисту інформаційного суверенітету України: монографія / О. В. Задерейко, О. В. Троянський, Р. І. Чанишев. – Одеса : Фенікс, 2018. – 112 с.
Keywords: Research Subject Categories::TECHNOLOGY; інформаційний суверенітет України; кібербезпека; кіберпростір держави; захист інформаційного суверенитету держави; information sovereignty of Ukraine; cyber security; protection of information sovereignty of the state; защита информационного суверенитета государства; киберпространство государства; кибербезопасность