До питання нормативного визначення терміна "арешт" у діяльності Державної фіскальної служби України - Пудрик, Д. В.; Пудрик, Д. В.; Pudryk, D. V. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016)
У статті розглядаються окремі проблеми щодо застосування державного примусу в діяльності контролюючих органів, які реалізують податкову й митну політику, зокрема, застосування арешту. Наголошується на відсутності нормативного закріплення поняття "арешт" та позначення ним різної за змістом діяльності посадових осіб згаданих органів.

К вопросу нормативного определения термина "арест" в деятельности Государственной фискальной службы Украины. В статье рассматриваются отдельные проблемы по применению государственного принуждения в деятельности контролирующих органов, которые реализуют налоговую и таможенную политику, в частности, применения ареста. Отмечается отсутствие нормативного закрепления понятия "арест" и обозначения им различной по содержанию деятельности должностных лиц указанных органов.

On the issue of normative definition of the term “arrest” in the activities of the State Fiscal Service of Ukraine. The article raised some issues concerning the use of state coercion in the supervisory bodies that implement tax and customs policy, in particular the arrest. It is noted the absence of regulatory consolidation the term “arrest” and refer to it within the meaning of various officials of these bodies.
Пудрик Д. В. До питання нормативного визначення терміна "арешт" у діяльності Державної фіскальної служби України / Д. В. Пудрик // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016. – Вип. 77. – С. 167-172.
Keywords: арешт; адміністративний арешт; контролюючі органи; Державна фіскальна служба України; державний примус; арест; административный арест; контролирующие органы; Государственная фискальная служба Украины; государственное принуждение; arrest; administrative detention; regulatory authorities; State Fiscal Service of Ukraine; state coercion