Актуальні проблеми захисту права на здоров’я в практиці Європейського суду з прав людини - Сажієнко, Н. В.; Sazhiienko, N. V. (Одеса : Фенікс, 2012)
Проаналізовано механізм реалізації права на здоров’я в європейській системі захисту прав людини. досліджена практика Європейського суду з прав людини щодо реалізації права на здоров’я через захист права на життя, заборону тортур, права на свободу та особисту недоторканність, права на справедливий судовий розгляд, повагу до особистого і сімейного життя, недоторканність житла.

Проанализирован механизм реализации права на здоровье в европейской системе защиты прав человека. Исследована практика Европейского суда по правам человека относительно реализации права на здоровье посредством защиты права на жизнь, запрет пыток, права на свободу и личную неприкосновенность, права на справедливое судебное разбирательство, уважение личной и семейной жизни, неприкосновенность жилища.

Analyzed the mechanism of the right to health in the European system of human rights. Researched the practice of European Court of Human Rights to the right to health by protecting the right to life, the prohibition of torture, the right to liberty and security, the right to a fair trial, the right to respect for private and family life.
Сажієнко Н. В. Актуальні проблеми захисту права на здоров’я в практиці Європейського суду з прав людини / Н. В. Сажієнко // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 449-461.
Keywords: Європейський суд з прав людини; право на здоров’я; право на медичну допомогу; охорона життя людини; практика Європейського суду з прав людини; Европейский суд по правам человека; право на здоровье; право на медицинскую помощь; охрана жизни человека; практика Европейского суда по правам человека; European Court of Human Rights; the right to health; the right to medical care; protection of human life; practice of the European Court of Human Rights