Наслідки порушення прав інтелектуальної власності китайськими товаровиробниками - Токарева, Віра Олександрівна; Токарева, Вера Александровна; Tokareva, Vira O. (My University, 2016)
Стаття присвячена аспектам виробництва контрафактної продукції китайськими товаровиробниками. Проаналізовано наслідки виробництва контрафактної продукції в Китаї. Встановлено, що копіювання вабить не тільки негативні наслідки але також може нести і позитивні наслідки для економіки в цілому. Розглянуто окремі випадки незаконного копіювання в історії США. Проаналізовано феномен Shanzhai який характеризує виробництво копій в Китаї і використовується як термін, що виражає творчість китайського народу.

Статья посвящена аспектам производства контрафактной продукции китайскими товаропроизводителями. Проанализированы последствия производства контрафактной продукции в Китае. Установлено, что копирование влечет не только негативные последствия, но также может нести и положительные последствия для экономики в целом. Рассмотрены отдельные случаи незаконного копирования в истории США. Проанализирован феномен Shanzhai который характеризует производство копий в Китае и используется как термин выражающий творчество китайского народа.

The article is devoted to the issues of China’s Knockoff Economy. The effects of the production of counterfeit goods are analyzed. It was found that copying entails not only negative effects but also may carry positive one. Cases of illegal copying in US history are analyzed. The phenomenon Shanzhai which that characterizes the production of copies in China and expresses the creativity of the Chinese people are considered.
Токарева В. О. Наслідки порушення прав інтелектуальної власності китайськими товаровиробниками / В. О. Токарева // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 20. – С. 202-206.
Keywords: право інтелектуальної власності; контрафактна продукція; захист прав дизайнерів; парадокс піратства; право интеллектуальной собственности; контрафактная продукция; защита прав дизайнеров; парадокс пиратства; Intellectual property law; copyright law; counterfeiting products; design protection and piracy prevention; piracy paradox