Міжнародно-правовий захист права на життя - Ткаченко, Н.; Tkachenko, N. (Одеса : Фенікс, 2010)
Автор дослідження доказує, що всі міжнародно-правові акти, що містять каталог прав людини, проголошують право на життя. Але жодний з них не забороняє смертну кару. В міжнародному праві заборона смертної кари міститься в окремих факультативних (тобто в не обов’язкових для підписання учасниками основного договору) протоколах до міжнародного договору.
Ткаченко Н. Міжнародно-правовий захист права на життя / Н. Ткаченко // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010.- С. 130-132.
Keywords: міжнародно-правовий захист права на життя; право на життя; свобода від свавільних зазіхань з боку держави на життя; забезпечення таких суспільних умов за яких не існує загрози життю особи; смертна кара; международно-правовая защита права на жизнь; право на жизнь; свобода от произвольных посягательств со стороны государства на жизнь; обеспечение таких общественных условий при которых не существует угрозы жизни человеку; смертная казнь; mezhdunarodnogo-pravovaya protection of the right to life; the right to life; freedom from proyzvolnыh posyahatelstv state co sides to life; Provision of obschestvennыh uslovyy at kotorыh not exist uhrozы life to man; smertnaya treasury