Можливості використання технологій Face Recognition та TouchID: кримінологічний аспект - Дикий, Олег Вікторович; Дикий, Олег Викторович; Дикий, О. В.; Dykyi, Oleh V. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2019)
У роботі розглянуто впровадження технології Face Recognition (розпізнавання осіб) і Touch ID (розпізнавання відбитка пальця) і пов'язані з ними правові особливості їх регулювання в різних сферах життя суспільства. Проаналізовано можливі шляхи використання зазначених технологій для протидії злочинності.

В работе рассмотрено внедрение технологий Face Recognition (распознавание лиц) и TouchID (распознавание отпечатка пальца) и связанные с ними правовые особенности их регулирования в разных сферах жизни общества. Проанализировано возможные пути использования указанных технологий для противодействия преступности.

The article considers the introduction of Face Recognition (face recognition) and Touch ID (fingerprint recognition) technologies and the related legal features of their regulation in various spheres of society. The possible ways of using these technologies to counteract crime are analyzed.
Дикий О. В. Можливості використання технологій Face Recognition та TouchID: кримінологічний аспект / О. В. Дикий // Кібербезпека в сучасному світі : матер. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 29 лист. 2019 р.) / за ред. О. В. Дикого ; уклад.: Я. І. Кузьма, Т. Ф. Стоянова, Ю. Ю. Пастернак. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2019. – С.7 – 10.
Keywords: кіберкримінологія; кіберзлочини; Face Recognition; TouchID; киберкримология; киберпреступления; Face Recognition; TouchID; cyber criminology; cybercrimes; Face Recognition; TouchID; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Research Subject Categories::TECHNOLOGY::Information technology