Гендерний компонент у структурі та семантиці англійських ідіом – номінацій людини за родом діяльності - Павленко, Н. О.; Павленко, Нiна Олександрiвна; Pavlenko, N. A. (Одеса, 2016)
Статтю присвячено опису особливостей реалізації гендерного компоненту в структурі та семантиці англійських ідіом, що номінують людину за родом діяльності. У ході дослідження виокремлено низку чоловічих і жіночих професій, найбільш частотних в англомовній дійсності.

The given article deals with investigating ways of realization of gender component in the structure and meaning idioms nominating occupation. A number of the most common masculine and feminine jobs have been singled out with the help of semantic analysis.
Павленко Н. О. Гендерний компонент у структурі та семантиці англійських ідіом – номінацій людини за родом діяльності / Н. О. Павленко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 82-85.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; гендерний компонент; семантика; ідіома; номінація; gender component; semantics; idiom; nomination