Обмежувальні заходи в системі заходів кримінально-правового впливу - Козаченко, Олександр Васильович; Козаченко, О. В.; Kozachenko, Oleksandr V. (Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019)
На підставі сучасного розуміння кримінально-правового заходу як першоелемента кримінально-правового впливу сформульована дефініція та виділені ознаки обмежувальних заходів. Окреслено властивості об’єктивного та суб’єктивного характеру, сукупність яких визначає кримінально-правову природу заходів, що застосовуються до осіб, які вчинили кримінальні правопорушення з ознаками домашнього насильства.
Козаченко О. В. Обмежувальні заходи в системі заходів кримінально-правового впливу / О. В. Козаченко // Новітні кримінально-правові дослідження – 2019 : альманах наукових досліджень / за ред. О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019. – С. 11-19.
Keywords: кримінальне правопорушення; кримінально-правовий захід; обмежувальні заходи; домашнє насильство; соціальна справедливість; criminal offence; criminal-legal measure; restrictive measures; domestic violence; social justice; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE