Способи сприяння ґендерній рівності у сфері праці - Лагутіна, І. В. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті підкреслюється важливість урахування гендерних аспектів під час застосування міжнародних трудових стандартів, оскільки це сприяє забезпеченню рівного доступу чоловіків і жінок до пільг, що встановлюються цими стандартами. Визначено, що однакова винагорода, тривалість робочого дня, відпустка, пільги матерям і сімейні обов'язки, медичне обслуговування, а також людська гідність на роботі сприяють просуванню гендерної рівності на робочому місці.

Способы содействия гендерному равенству в сфере труда. В статье подчеркивается важность учета гендерных аспектов при применении международных трудовых стандартов, поскольку это способствует обеспечению равного доступа мужчин и женщин к льготам, устанавливаемым этими стандартами. Определяется, что одинаковое вознаграждение, продолжительность рабочего дня, отпуск, льготы матерям и семейные обязанности, медицинское обслуживание, а также человеческое достоинство на работе способствуют продвижению гендерного равенства на рабочем месте.

The methods of promoting gender equality in the workplace. The article emphasizes the importance of gender mainstreaming in the application of international labor standards, as it helps to ensure equal access for men and women to the benefits established by these standards. The article defined equal pay, overtime, working hours, vacation, benefits to mothers and family responsibilities, health care, and human dignity at work are promoting gender equality in the workplace.
Лагутіна І. В. Способи сприяння ґендерній рівності у сфері праці / І. В. Лагутіна // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 329-335.
Keywords: забезпечення рівних прав; ґендерна рівність; дискримінація; особисті немайнові трудові права; обеспечения равных прав; гендерное равенство; дискриминация; личные неимущественные трудовые права; ensuring equal rights; gender equality; discrimination; personal non-property labor rights