Люстрація в політичному просторі України - Степаненко, О. Г.; Степаненко, О. Г.; Stepanenko, O. H. (Одеса : Фенікс, 2017)
Дана стаття спрямована на дослідження процесу люстрації, а саме на її функціонування в політичному просторі держави. Автор дає ґрунтовне визначення поняттям «політичний простір», «політична люстрація» та окреслює головні функції люстрації в політичному полі. Крім того у статті присутній аналіз сучасного стану люстрації в політичному просторі України та перспективи її подальшого існування.

Данная статья направлена на исследование процесса люстрации, а именно на ее функционирование в политическом пространстве страны. Автор дает основательное определение понятиям «политическое пространство», «политическая люстрация» и определяет основные функции люстрации в политическом поле. Кроме того в статье присутствует анализ современного состояния люстрации в политическом пространстве Украины и перспективы дальнейшего существования.

This article is aimed at studying the lustration process, namely, its functioning in the political space of the state. The author gives a thorough definition of the concepts “political space”, “political lustration” and outlines the main functions of lustration in the political field. In addition, the article presents an analysis of the current state of lustration in the political space of Ukraine and the prospects for its further existence.
Степаненко О. Г. Люстрація в політичному просторі України / О. Г. Степаненко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 59. – С. 198-205.
Keywords: люстрація; політичний простір; українське суспільство; люстрация; политическое пространство; украинское общество; lustration; political space; Ukrainian society; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE