Розвиток та функціонування інституту адвокатури у Середньовічній Європі - Боброва, В. Б. (Одеса: Фелікс, 2013)
В статті розкрито питання розвитку та функціонування інституту адвокатури у Середньовічній Європі. Зазначено , що в добу Середньовіччя спостерігалася така негативна тенденція як залежність від церкви. В цілому ж інститут адвокатури функціонував як відносно незалежний.
Боброва В. Б. Розвиток та функціонування інституту адвокатури у Середньовічній Європі / В. Б. Боброва // Адвокатура: минуле та сучасність: матер. II міжнар. наук. конф. молодих вчених, аспір. та студ. (м. Одеса, 2 березня 2013 р.) / відп. за вип. д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін ; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2013. – С.16-19.
Keywords: Європейська адвокатура періоду Середньовіччя ( 799-1539 рр.); адвокатура Середньовічної Франції; адвокатська практика у Середньовічній Англії; адвокатура Середньовічної Німеччини; солісітори; барістери