Психологія дезінформації в інформаційній безпеці особистості - Панченко, О. А.; Антонов, Г. В.; Кабанцева, А.В. (Одеса, 2022)
У статті розглядаеться проблема дезінформації у ракурсі її запобігання з точки зору психології особистості. Розкривається актуалізація проблеми інформаційно-психологічної безпеки особистості в умовах війни. Проаналізовано поняття безпека, теорія щеплення, стратегії, спрямовані на підвищення інформаційної та медійної грамотності, тренінги на основі ігор, емоційний скептицизм.. Розкрито основні критерії психологічної безпеки особистості з урахуванням інформаційного впливу. Розглянуто зовнішні та внутрішні фактори психологічних механізмів інформаційного впливу.
Панченко О. А., Антонов Г. В., Кабанцева А. В. Психологія дезінформації в інформаційній безпеці особистості / О. А. Панченко, Г. В. Антонов, А. В. Кабанцева // Особистість та суспільство в цифрову еру: психологічний вимір (до 25-річчя Національного університету "Одеська юридична академія" та 175-річчя Одеської школи права) : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 24 черв. 2022 р.) [Електронний ресурс] / Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.», каф-ра психології. – Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», 2022. – С.174-177. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/18037
Keywords: Психологія дезінформації; інформаційний простір; інформаційно-психологічна безпека; психологічний вплив; морально-психологічний стан; емоційний скептицизм; теорія щеплення