Типові слідчі ситуації початкового етапу під час розслідування кримінальних правопорушень, що вчиняються проти журналістів у сучасних умовах - Радецький, Сергій Віталійович; Радецький, С. В.; Radetskyi, Serhii V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Важливою складовою методичного забезпечення розслідування кримінальних правопорушень, що вчиняються проти журналістів, у сучасних умовах виступає розробка положень щодо визначення типових слідчих ситуацій, які складаються на початковому етапі розслідування та детермінують діяльність слідчого, оперативних працівників, залучення спеціалістів та експертів. Ефективність розслідування зазначеної категорії кримінальних правопорушень значною мірою залежить саме від своєчасної оцінки обстановки, у якій розпочинається досудове розслідування, та правильного визначення алгоритму дій його учасників залежно від типових слідчих ситуацій початкового етапу.
Радецький С. В. Типові слідчі ситуації початкового етапу під час розслідування кримінальних правопорушень, що вчиняються проти журналістів у сучасних умовах. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 664-667. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33358
Keywords: слідчі ситуації; досудове розслідування; мас-медіа; кримінальні правопорушення проти журналістів; investigative situations; pre-trial investigation; mass media; criminal offenses against journalists