Проблеми правового регулювання охорони земель від деградації в Україні - Стодолінська, Ольга Василівна (Одеса: Гельветика, 2019)
В статті розкрито та проаналізовано чинники деградації земель в Україні, визначено їхню питому вагу, ступінь порушення земель, мета розробити та вжити заходів щодо відновлення земель, залежно від ступення їхнього порушення.
Стодолінська О. В. Проблеми правового регулювання охорони земель від деградації в Україні / О. В. Стодолінська // Проблеми застосування норм аграрного, земельного та екологічного Права: збірник матеріалів Університетської інтернет-конференції «Проблеми застосування норм аграрного, земельного та екологічного права»: матер. конференції (м. Одеса, 24 травня 2019 року) / відп. ред. д.ю.н., доц. Т.Є. Харитонова, к.ю.н., доц. Є.О. Платонова, к.ю.н., доц. Л.А. Канівець, к.ю.н., доц. К.М. Караханян. – Одеса: Гельветика, 2019. – С. 179-181.
Keywords: деградовані землі; ерозія; дегуміфікація; забруднення; заболоченість; кислотність