Загальні питання адаптації національного цивільного законодавства до права ЄС та застосування категорії "прецедент" при формуванні національного цивільного законодавства - Кізлова, Олена Сергіївна; Кизлова, Елена Сергеевна; Kizlova, Olena S. (My University, 2016)
Стаття присвячена розгляду питань адаптації національного цивільного законодавства до права ЄС та застосування категорії «прецедент» при формуванні національного цивільного законодавства. Встановлено, що категорія «судовий прецедент» визнається джерелом права тільки в деяких випадках, які є виключенням з загального правила.

Статья посвящена рассмотрению вопросов адаптации национального гражданского законодательства к праву ЕС и применение категории «прецедент» при формировании национального гражданского законодатель ства. Установлено, что категория «судебный прецедент» признается источником права только в некоторых случаях, которые являются исключением из общего правила.

The article considers the issues of adaptation of national civil law to EU law and the application of the category «precedent» in the formation of the national civil law. It is established that the category of «judicial precedent» recognized source of law only in certain cases that are the exception to the General rule.
Кізлова О. С. Загальні питання адаптації національного цивільного законодавства до права ЄС та застосування категорії "прецедент" при формуванні національного цивільного законодавства / О. С. Кізлова // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 20. – С. 151-156.
Keywords: адаптація цивільного законодавства; право ЄС; прецедент; судова практика; адаптация национального законодательства; право ЕС; прецедент; судебная практика; adaptation of national legislation; EU law; precedent and judicial practice