Деякі аспекти доступності сайту Верховної Ради України для людей з обмеженими фізичними здібностями - Толокнов, А. А.; Toloknov, A. A. (Одеса : Фенікс, 2014)
Національна політика згідно з цим законом передбачає забезпечення повсюдного доступу до телекомунікаційних послуг та інформаційних ресурсів, забезпечення створення загальнодоступних електронних інформаційних ресурсів. Також при створенні загальнодоступних електронних інформаційних ресурсів планується забезпечити зменшення нерівності в доступі до інформаційних ресурсів, насамперед осіб, які потребують соціальної допомоги та реабілітації, малозабезпечених верств населення, селян. Це також повинно стосуватися людей с обмеженими фізичними здібностями. Тому проблема доступу до інформаційно-комунікаційних технологій, зокрема до Інтернет-ресурсів, для людей с обмеженими фізичними здібностями є актуальною. На даний момент в Україні відсутні законодавчі акти та державні стандарти, що регулюють відповідність Інтернет-ресурсів правилам доступності. Таким чином, для створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями, зокрема для забезпечення доступу до Інтернет-ресурсів, план «Безбар’єрна Україна» потребує подальшого розвитку. Крім того перехід інтернет-ресурсів органів державної влади на режим доступності насправді не потребує великих витрат.
Толокнов А. А. Деякі аспекти доступності сайту Верховної Ради України для людей з обмеженими фізичними здібностями / А. А. Толокнов // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 575-576.
Keywords: доступность сайту Верховної Ради України для людей з обмеженими фізичними здібностями; повсюдний доступ до телекомунікаційних послуг та інформаційних ресурсів; загальнодоступні електронні інформаційні ресурси; створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення; доступность сайта Верховной Рады Украины для людей с ограниченными физическими способностями; accessibility website of the Verkhovna Rada of Ukraine for people with disabilities; повсеместный доступ к телекоммуникационным услугам и информационным ресурсам; общедоступные электронные информационные ресурсы; publicly available electronic information resources; созданию беспрепятственной жизненной среды для лиц с ограниченными физическими возможностями и других маломобильных групп населения; Seamlessly create living environment for persons with disabilities and other low mobile populations; universal access to telecommunications services and information resources