Визначення поняття доказів та доказової діяльності в дисциплінарному провадженні щодо державних службовців - Корнута, Л. М.; Kornuta, L. M. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті визначаються поняття доказів та особливості процесу доказування в дисциплінарному провадженні щодо державних службовців. Вказується, що докази мають невід’ємне значення, оскільки на основі їх наявності й достатності уповноважений орган приймає рішення щодо наявності дисциплінарного проступку та застосування до державного службовця дисциплінарної відповідальності у вигляді дисциплінарного стягнення. Встановлено майже повну відсутність нормативного врегулювання питань, пов’язаних із визначенням доказової діяльності й закріпленням статусу суб’єктів, які беруть участь у доказуванні. Аргументується необхідність реформування державної служби шляхом прийняття єдиного кодифікованого акта про дисциплінарну відповідальність державних службовців.
Корнута Л. М. Визначення поняття доказів та доказової діяльності в дисциплінарному провадженні щодо державних службовців / Л. М. Корнута // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 29-34.
Keywords: державний службовець; дисциплінарна відповідальність; дисциплінарне провадження; докази; процес доказування; государственный служащий; дисциплинарная ответственность; дисциплинарное производство; доказательства; процесс доказывания; public servant; disciplinary responsibility; disciplinary proceedings; evidence; proving process