До питання про визначення особливостей адміністративно-правового статусу суб’єкта надання адміністративних послуг у сфері морського транспорту - Бондар, О. В.; Бондарь, О. В.; Bondar, O. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2013)
Статтю присвячено обґрунтуванню положень про особливості адміністративно-правового статусу суб’єкта надання адміністративних послуг у сфері морського транспорту. Для формулювання цих положень було обґрунтовано науковий підхід щодо виділення елементів адміністративно-правового статусу суб’єкта адміністративного права. Такими елементами названо права, обов’язки, компетенцію, відповідальність, право обмеження. Зазначено про те, що склад елементів зазнає змін залежно від виду суб’єкта адміністративного права – фізичної або юридичної особи. Сформульовано особливості адміністративно-правового статусу суб’єкта надання адміністративних послуг у сфері морського транспорту.
Бондар О. В. До питання про визначення особливостей адміністративно-правового статусу суб’єкта надання адміністративних послуг у сфері морського транспорту / О. В. Бондар // Актуальні проблеми держави і права: зб. наук.пр. /редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.]; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса: Юрид. л-ра, 2013. – Вип. 70. - С. 37-42.
Keywords: адміністративно-правовий статус; суб’єкт; морський транспорт; посадова особа; державний орган; административно-правовой статус; субъект; морской транспорт; должностное лицо; государственный орган; administrative-legal status; subject; maritime transport; officer; state body