Щодо визначення співвідношення понять «правосуб’єктність» та «антикорупційна суб’єктність» - Стрельников, Андрій Вікторович; Стрельников, А. В.; Strelnykov, Andrii V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Дослідження питання поширення антикорупційного законодавства на функціонерів та квазіфункціонерів публічного сектору актуалізує потребує з’ясування змісту поняття «антикорупційна суб’єктність», яке використовується у наукових працях, водночас нормативне визначення (та/або застосування на законодавчому рівні) є відсутнім. При цьому, очевидною є наближеність за словотвірною формою та змістом досліджуваного поняття до категорії «правосуб’єктність», що в свою чергу обумовлює потребу визначення їх співвідношення. Зроблено висновок, що правосуб’єктність та антикорупційна суб’єктність є змістовно різними правовими категоріями.
Keywords: запобігання корупції; антикорупційні обмеження; заходи запобігання корупції; антикорупційна суб’єктність; правосуб’єктність; правоздатність; дієздатність; деліктоздатність; corruption prevention; anti-corruption restrictions; corruption prevention measures; anti-corruption subjectivity; legal personality; legal capacity; capacity to act; tortious capacity