Рекомендаційні роз'яснення антимонопольного комітету України: правова природа та застосування - Лєсовець, Оксана Дмитрівна (Одеса: Фенікс, 2020)
В статті проведено дослідження рекомендаційних роз'яснень антимонопольного комітету України, розкрито проблему правової природи та застосування. Зроблено висновок, що за своєю сутністю вказані акти є підзаконними, містять рекомендаційний, а отже, необов'язковий характер. Проте такі акти не можуть замінювати собою закон та створювати нові норми права, а повинні лише тлумачити та роз'яснювати вже наявні положення законів.
Лєсовець О. Д. Рекомендаційні роз'яснення антимонопольного комітету України: правова природа та застосування / О. Д. Лєсовець // Проблеми антимонопольно-конкурентного законодавства: матеріали всеукраїнського круглого столу з навчального курсу Антимонопольне законодавство (м. Одеса, 20 січня 2020 року). / відпов. ред. С. Б. Мельник. – Одеса : Фенікс, 2020. – С. 27-33.
Keywords: Антимонопольний комітет; рекомендаційні роз'яснення; держава; конкуренція; підприємницька діяльність; правова природа