Імідж України в зарубіжних медіа: лінгвістична аргументація - Шевченко, Л. І.; Шевченко, Лариса Іванівна; Shevchenko, L. I.; Плясун, О. М.; Плясун, Ольга Миколаївна; Pliasun, О. М. (ВД "Гельветика", 2017)
У статті з мовознавчого погляду проаналізовано питання іміджу держави як один із перспективних напрямків сучасних медіалінгвістичних досліджень. Розглянуто мовні особливості функціонування іміджевих характеристик України в зарубіжних медіа, зокрема звернено дослідницьку увагу на домінування в текстах лексем, семантика яких реалізує емоційно-оцінну конотацію.

The present article from a linguistic point of view analyzes the issue of the state image as one of the perspective directions of modern medialinguistic studies. The author considers the linguistic features of the functioning of the image characteristics of Ukraine inforeign media and focuses research attention on the dominance of lexemes, the semantics of which implements in texts an emotional-estimated connotation.
Шевченко, Л. І. Імідж України в зарубіжних медіа: лінгвістична аргументація / Л. І. Шевченко, О. М. Плясун // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Cпецвип. – С. 240-245.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; медіа; емоційно-оцінна конотація; імідж; лінгвістична аргументація іміджу; імідж України; media; emotional-estimated connotation; image; linguistic argumentation of image; image of Ukraine