Методологічні засади призначення експертиз у цифровізованому кримінальному судочинстві - Чумак, Сергій Прокопійович; Фалінський, Павло Миколайович; Chumak, Serhii P.; Falinskyi, Pavlo M. (Одеса : Фенікс, 2026)
Призначення судових експертиз у прямому значенні – це етап прийняття відповідного процесуального рішення суб’єктом призначення; оформлення постанови слідчим, ухвали суду або слідчого судді та формулювання питань на розгляд експерту. Але цьому передує об’ємна та кропітка підготовча робота по виявленню, фіксації, вилученню та збереженню речового доказу, який в подальшому може стати об’єктом експертного дослідження.
Чумак С. П., Фалінський П. М. Методологічні засади призначення експертиз у цифровізованому кримінальному судочинстві. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 610-613. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33302
Keywords: методологія; призначення судових експертиз; цифровізація; інформаційно-комунікаційні технології; цифрова криміналістика; methodology; significance of judicial examinations; digitalization; information and communication technologies; digital forensics