Криміналістичний аналіз джерел «чорного ринку» зброї в Україні в умовах воєнного стану - Дрига, Єлизавета Вадимівна; Dryha, Yelyzaveta V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Збройна агресія рф проти України та запровадження правового режиму воєнного стану зумовили не лише докорінні зміни у функціонуванні державних інституцій, але й суттєву трансформацію криміногенної ситуації, зокрема у сфері незаконного обігу зброї. Інтенсифікація бойових дій, значне насичення території держави вогнепальною зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами, а також порушення усталених логістичних і контрольних механізмів створили об’єктивні передумови для активізації злочинної діяльності, пов’язаної з їх незаконним переміщенням.
Дрига Є. В. Криміналістичний аналіз джерел «чорного ринку» зброї в Україні в умовах воєнного стану. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 638-640. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33337
Keywords: незаконний обіг зброї; злочинна діяльність; національна безпека; «чорний ринок» зброї; illegal arms trafficking; criminal activity; national security; «black market» in weapons