Концепція "електронного урядування" у контексті парадигм суспільних змін - Блінцова, Вікторія Олегівна (Одеса, 2014)
Статтю присвячено дослідженню концепції електронного урядування, яку розглянуто як важливу складову актуальних теорій політичних наук. Визначено, що концепція електронного урядування формувалась під впливом парадигм «суспільства послуг», «постіндустріального суспільства», «нового публічного менеджменту», «суспільства ризику» та «суспільства переживань». Проаналізовано особливості концепції «інформаційного суспільства», які визначають розвиток електронного урядування на сучасному етапі та закладають фундамент для дослідження урядування у добу глобалізації.

The article studies the concept of e-government, which is considered as an important component of current theories of political science. Determined that the concept of e-government was formed under the influence of paradigms «society services», «post-industrial society», «new public management», «risk society» and «society of experiences». The features of the concept of «information society», which determine the development of e-government at the present stage and lay the founda- tion for the study of governance in the era of globalization are analyzed.
Блінцова В. О. Концепція "електронного урядування" у контексті парадигм суспільних змін / В. О. Блінцова // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 51. – С. 226-233.
Keywords: концепція електронного урядування; теорія політичних наук; "суспільство послуг"; постіндустріальне суспільство; інформаційне суспільство; глобалізація; concept of e-government; theories of political science; «society services»; «post-industrial society»; information society; globalization; концепция электронного правительства; теория политических наук; "общество услуг"; "постиндустриальное общество"; информационное общество; глобализация