До питання про відшкодування шкоди в умовах перехідного правосуддя - Мінченко, Дар'я Анатоліївна; Мінченко, Д. А.; Minchenko, Daria A. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
Як свідчить досвід людства, завершення війни, повернення окупованих територій, не призводить автоматично до стабілізації ситуації в країні. Шкода, якої зазнало суспільство під час кризових періодів, може тривалий час перешкоджати розвитку держави і заважати процесам відновлення суспільних відносин. Дуже часто процеси після- воєнної відбудови, що включають у себе не лише відновлення та відбудову матеріальних об’єктів, але й повернення суспільства до норм і цінностей звичного життя, потребують значних фінансових, матеріальних та людських ресурсів. Вирішення зазначених питань здійснюється за рахунок активізації механізму так званого правосуддя перехідного періоду.
Мінченко Д. А. До питання про відшкодування шкоди в умовах перехідного правосуддя / Д. А. Мінченко // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 2. – С. 525-529. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/26124
Keywords: перехідне правосуддя; відшкодування шкоди; компенсація; реституція; порядок відшкодування шкоди; transitional justice; compensation of damage; compensation; restitution; procedure for compensation of damage; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE