ЗМІ як провідний засіб кодифікації мови - Кісельова, А. А.; Киселева, А. А.; Kiselova, A. A. (Одеса : Фенікс, 2014)
У сучасній політичній ситуації, на думку автора дослідження, не можна ігнорувати ставлення покоління, сформованого вже за часів незалежності, до державної мови, що є, за В. Сосюрою, «душею народу». Керівну роль, що її відіграють ЗМІ у житті великого відсотку (72 % респондентів) сучасної молоді, 65 % з яких надають в цій сфері перевагу використанню саме української мови. Очевидним, отже, є роль масс-медіа у процесах самоідентифікації, бо саме вони, маючи всі можливості для швидкої трансляції єдиних символів і цінностей в національному масштабі, через створення суспільного діалогу, сприяють формуванню і зміцненню національної свідомості суспільства .
Кісельова А. А. ЗМІ як провідний засіб кодифікації мови / А. А. Кісельова // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 555-556.
Keywords: ЗМІ; засоби масової інформації; засоби кодифікації мови; соціальна активність особистості; національна свідомость суспільства; масс-медіа; СМИ; средства массовой информации; средства кодификации языка; социальная активность личности; национальное самосознание общества; масс-медиа; mass media; means of language codification; social activity of the person; national consciousness of society