Початок життя людини: юридичний вимір - Береговий, Д. I.; Береговой, Д. И.; Beregovoy, D. I. (Одеса, 2010)
Автор статті досліджує і доказує прикладами, що з юридичної точки зору, право на життя виникає з народженням людини. В той же час, біоетичні норми у зв’язку з невпинним прогресом науки, а отже, і наукових дослідів, закріплюються у відповідних міжнародно-правових документах, які вказують, що поводження з ембріоном має бути гідним людини, отже, ембріони отримують правовий захист, проте в межах права людини на гідність.
Береговий Д. І. Початок життя людини: юридичний вимір / Д. І. Береговий // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П.Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 138-141.
Keywords: право на життя; ембріони; право людини на гідність; проблеми біоправа; право людини на життя; право на жизнь; эмбрионы; право человека на честь; проблемы биоправа; право человека на жизнь; the right to live; embryos; the human right to honor; problems bioprava